Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

tiistai 4. tammikuuta 2011

Maisemanvaihdos


Ei, en ole lähdössä reissuun enkä mihinkään muuallekaan. (Vaikka se saattaisi ollakin ihan paikallaan.. Lohduttaudun ajatuksella, että kuitenkin muualla vietetyn 'loman' jälkeen tarvitsisi uuden loman palautumiseen. Joten täällä ollaan ja näillä näkymin pysytäänkin.) Kotosalla tein sellaisen maisemanvaihdoksen, että siirsin tietokoneen yläkertaan. Siihen entiseen poikien yhteiseen huoneeseen, joka nykyään siis on vieras-/askartelu-/työhuone. Ja täytyy myöntää, että maisema vaihtui paljon parempaan! Ennen joulua tietokone nökötti alakerrassa milloin missäkin, yleensä ruokapöydällä. Sitten riitti. En jaksanut katella konetta enkä lapsia, jotka siihen jatkuvasti kinusivat tai istuivat sen äärellä napisemassa. Vein koneen yläkertaan, piiloon meidän sängyn alle.. Ja aina kun sitä käytti, piti se kaivaa esiin ja nostaa - sängylle.. Nyt kun lapsetkin oppivat mistä kone löytyy, niin ralli makuuhuoneessa on ollut melkoinen. Ja nyt sekin riitti. Ei ollut iso homma raivata "työ"pöydältä jouluaskarteluja pois ja kone siihen.

Tänään aurinonpimennyksen ollessa syvimmillään maisema tietokoneen takana näytti tällaiselta:Koneella on auki meidän perheen viime vuoden vuosikirja. Mietiskelen tässä minkähänlaisen kirjan seuraavaksi tekisin..

3 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Voi vitsi. En ees tiennyt että tänään oli auringonpimennys ennen kuin lapsi sanoi siitä koulun jälkeen. Ihmettelin kyllä kun oli niin kummallinen sävy ulkona keskellä päivää.

Ja voi vitsi nro 2; mun on jo monta aikaa pitänyt tehdä tuollasia vuosikirjoja..... mistä tilaat ne ja oletko ollut tyytyväinen? Onko helppo ohjelma millä teet..?

Vianna kirjoitti...

Heippa Heli! Teen kirjat ifolorin sivuilta ladattavalla kirjanteko-ohjelmalla, joka on tosi helppo käyttää, ja riittävän monipuolinen, eli pystyy halutessaan itse määrittelemään kuvien määrät, koot, tekstit, fontit, värit, taustat, kehykset, ym ym. Ihan ilmaisia ei kirjat sieltä tilattuna ole, mutta ihan ilolla sitä maksaa muutaman kerran vuodessa siitä, että saa kuvat paperille yksien kansien väliin. Siitä vaan kokeilemaan!

Taina kirjoitti...

Tuo ifolorin sivut on ladattu minulla,pitäs vaan saada aikaan enempi,että kattelis tarkemmin niitä,mistä voi tehdä kirjoja,kivaa touhuilua sekin välillä!