Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

tiistai 20. lokakuuta 2009

Eteisongelma


Varta vasten mittojen mukaan teetetty vaatekaappi on kasattu, maalattu ja siirretty paikoilleen eteisen nurkkaan. Ihan valmis se ei kuitenkaan vielä ole. Kaapin päältä puuttuu koristelistat ja ovesta avainhässäkkä. Avaimen saa kuitenkin paikoilleen, joten oven saa jo auki :o) Sisältä kaappi on puunvärinen, toivoisin että sekin vaihtaisi väriä vaaleammaksi. Tanko ei vielä ole paikoillaan. Se laitetaan kulkemaan keskeltä takaseinää eteenpäin, kun muuten ei hengarit mahtuisi kaappiin. Sivuseinille mahtuu hyvin koukkuja. Nyt tämä pitäisi rakentaa loppuun asti, niin saataisiin talvivaatteet oven taakse piiloon.


Kaappi nököttää tuossa kuvan oikeassa ylänurkassa, se onkin ainoa kohta mihin meidän eteisessä saa sijoitettua vähänkään suuremman huonekalun. Tällä kaapilla on kokoa noin 100 x 40 cm, yhtään isompaa ei tuohon tilaan olisi mahtunut, sillä valokatkaisijat on sijoitettu tupaan johtavan oven pieleen.


Tyhmä eteinen, epäkäytännöllinen putki eikä yhtään ehjää seinää. Vaatekaapin lisäksi tilaan pitäisi sijoittaa kuuden hengen kengät, koirien hihnat, jonkunlainen istuin, peili sekä korit joihin mahtuu lisää pipoja, tumppuja, huiveja ym. tarpeellista.. Haluaisin myös jonkunlaisen maton joka keräisi enimmät kurat ja lumet, mutta mattojen pitäminen on melko mahdotonta kun yksi kissoista harrastaa pissimistä kaikenlaisille lattialla lojuville tekstiileille. Niin ja tuossa ikkunan alla on tietenkin patteri, joka syö tilaa sekä myöskin rajoittaa kalustamista.

Oma ideapankki eteisen käytännöllistämiseksi alkaa olla melkolailla tyhjä. Miten te olette ratkaisseet/ratkaisisitte eteisen tilaongelman? Turha sanoa että suunnittelemalla oman talon alusta alkaen itse ja laittamalla sinne eteiseen niitä lisäneliöitä..

6 kommenttia:

Hanski kirjoitti...

Siinäpä ongelma! Eteiset eivät milloinkaan näytä olevan riittäviä, vaikka kuinka jo rakentaessaankin suunnittelisi sen isoksi... Hieno on kaappi, kauniit ovet!

Kävin kaivamassa eteisestänne kuvan, tammikuun lopullahan tuo näytti olleen. Minulla tuli mieleen, että sopisiko siihen ikkunaseinälle vaikkapa molemminkin puolin ikkunaa, hyllyjä, kenties ikkunan päällekin pitkä hylly, joille sitten laittaisi jokaiselle perheen jäsenelle oman kauniin korin pipoille, rukkasille, hihnoille jne.? Tai voihan niillä pitää kenkiäkin? Teillä taisi kai ollakin jo joku naulakko siinä lähellä tuvan ovea vasemmalla seinällä, kuvan perusteella? Tai sitten voisiko kengille laittaa sellaisen kenkäkaapin, jonka laatikoihin kengät voi sujauttaa? Ne eivät ole kovin syviä, saattaisi mahtua. Sellainen kenkäkaappihan voisi olla varmaan tuvankin puolella lähellä eteistä, kun ne kaapit eivät ole silleen erikoisen poikkeavan näköisiä, mutta kun en tiedä muuta kalustusta tuvastanne, en tiedä kävisikö sinne sellainen. Mutta toisaalta talvikengille ei varmaan paras mahdollinen se kaappi, kun kenkien pitäisi kuivaakin...
Entäs peili sitten? Voisiko sille löytyä paikka uuden kaapin päädystä? Tai jos puuseppä (mieskö?) nikkaroisikin "oven peileihin" oikeat peilit, nuo kauniit oven koristejutut jäisi peilin reunukseksi. Jos ajatuksesta muuten tykkää tai sopii muuhun tyyliin.
Istuimesta en tiedä, kuinka sen vielä sovittaisi... Jos tilassa olisikin asusteille joku arkku tai kirstu, niin silloinhan siinä olisi istuinkin samassa...

Kesäkukka kirjoitti...

Eteis-ongelmaan en osaa ratkaisua sanoa, kun itselläkin on sitä; pieni on ja kolme ovea (aiemmin oli neljä, mutta yksi seinä laitettiin umpeen). Meillä on kuitenkin "vaan" kolmen immeisen tavarat kyseessä. Ratkaisua tavaran piilottamiseen mietiään myös, tai jos ei ihan piiloon saa, niin miten olisi nätisti esillä...tumput, pipot jne. Nurkassa on vielä yksi komero ja sen edessä sellainen lankakori-hylly-systeemi väliaikaisesti, missä nyt on tumput, pipot jne. Tuon sisältö täytyisi johonkin upottaa, että saadaan kulku komeroon. Komeroon pitäisi sitten saada tilaa imurille yms. Rasittavaa...

Mutta tuo kaappi näyttää TODELLA kauniille! <3
Missä olette sen teettäneet? Onko se tehty vanhasta kaapista vai ihan uusi?

Taika kirjoitti...

Ihania kuvia! Tuupa "kylään", blogissani on sulle jotain!!

Vianna kirjoitti...

Kiitos paljon!!

Hanski: Mahtavia ideoita! Näillä mennään jo paljon eteenpäin. Ikkunan päälle ei mahdu hyllyä, mutta voin jo nähdä leveän ja pitkän ikkunanlaudan jossa kauniit korit kököttävät kukkien keskellä.. Saappaille ja talvikengille on tulossa hyllykkö, pikkukengille himpun erilainen ratkaisu. Tuo ajatus että kaapin ovessa olisikin peilinä peili on kerrassaan loistava! Mitenhän en itse keksinyt sitä siinä vaiheessa kun kaappia suunniteltiin.. Kun kerroin ideasta puusepälle (eli Miehelle :o), sain heti järkivastauksen miksi se ei onnistu, harmi. Joten peili on vielä mietintämyssyn alla. Istuimen sijoitankin tuvan puolelle, mökiltä tuotu lyhyt penkki passaa mainiosti leivinuunin kupeeseen eteisen ovea vastapäätä.

Kesäkukka: Kaappi on uusi, itse suunniteltu. Inspiraationa käytettiin vanhasta Kotivinkistä löytynyttä kuvaa, jossa taustalla näkyi vähän samantyyppinen kaapinovi. Kaapin teetin tulevalla puusepällä eli Miehelläni..

Taika: Kiitos vielä kerran, ilahduin kovasti!

Heli kirjoitti...

Heippa!

Voi miten tuttu ongelma. Meilläkin on kuusi henkeä, pari kissaa ja pari koiraa sekä kauhean pieni eteinen, jossa kolmella seinällä ovi.. peräseinä vain umpiseinä mutta siltäkin seinustalta suuren osan syö lämminvesivaraaja. Sen viereen tungettiin liukuovikaappi, joka mahtui paikalleen juuri ja juuri. Ja yhdessä nurkassa on kenkäkaappi jonka päällä sitten on vielä naulakkoa lasten vaatteille. Kenkähyllyyn vain ei mahdu paljoa, ja siksi osa kengistä (saappaat lähinnä) on vieressä olevan kylppärin puolella.. johon tosin on tulossa remppa joka vie sen tilan pois..

Yhdellä seinän pätkällä on hattuhyllyllinen tanko-naulakko ja sen alla vielä yksi naulakko lasten korkeudella. Noilla lisänaulakoilla saa ainakin hyvin pientä lisäsäilytystilaa.

Meillä ei ole eteisessä peiliä, mikä on suuri puutos. Itse asiassa minä ehdotin miehelleni aikanaan kanssa tuota että oveen laitettaisiin peilit kiinni, vaikka palasinakin, mutta ei suostunut! Ja todellakin joku järkisyyhän siihen (muka) löytyi.. minä olen edelleen sitä mieltä, että kuin palaset liimaisi siihen hyvin kiinni, ne pysyisivät kyllä.

Tällä hetkellä olen siinä onnellisessa asemassa, että sain viimein miehen suostumaan ulkoeteisen fiksailemiseen. Teemme siitä puolilämpimän tilan jossa toivon mukaan sitten joskus voisi säilyttää myös nuo ulkovaatekasat ja kengät. Sitä en sitten tiedä milloin se olisi valmis.. vielä ei ole edes aloitettu..

Yksi asia minkä huomasin tuota eteistä laitellessani oli se, että valkoinen maali tekee ihmeitä, antaa tilaa. Ja toinen loistava juttu oli se, että laitoin sinne "kokolattiamaton". Ostin sitä perinteistä eteisen mattoa ja leikkasin sen aivan jokaista nurkkaa myöten sopivaksi. Kura pysähtyy siihen tosi hyvin - entiseen verrattuna se on todella mahtava vaihtoehto, vaikka meilläkin on sattunut pienoisia koiranoksennusjuttuja ja varmaan pissojakin siihen.. Mutta pitäisikö kissa sitä pissialustana, jos se peittäisi tosiaan koko lattian?? Kannustan sinua ainakin kokeilemaan!!

Vianna kirjoitti...

Kiitos Heli kannustuksesta! Puolilämmin ekstraeteistila olisikin mahtava saada, tähän taloon sellainen ei vaan millään onnistu, paitsi ehkä epäkäytännöllisesti takapihan puolelle.. Eteisestä on maalattu keittiönpuoleinen seinä, muut seinät onkin hirsiseiniä, ja ne on vähän niikuin pakko säilyttää puunvärisenä. Toisaalta jos jostakin niitä voisi kokeilla vaalentaa, niin eteisestä olisi hyvä aloittaa.. Ikkunan ja ovet listoineen sekä katon kun vielä maalaa, niin toivottavasti siinäkin tila vähän avartuu. Kokolattiamattoa mietin itsekin, tosin kumista, jotain vaaleaa harmaata. Seinästä seinään ulottuvan kumimaton päälle voisi laittaa pienemmän konepesunkestävän kurasiepparimaton, sen voisi nakata koneeseen kun alkaa haisemaan eikä puulattia alla menisi pilalle. Nyt vaan etsimään mistä moisia mattoja saisi..