Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

tiistai 8. syyskuuta 2009

Tuiverrusta


Tuuli tanssittaa syysasuun pukeutuvaa vaahteraa. Välillä pitää oikein komentaa että hellitä hetkeksi, tuuli, niin saan otettua muutaman kuvan. Ja kyllä se yleensä tottelee. Tulee pieni tauko, että saan kameran suunnilleen oikeaan asemaan. Hommaa ei yhtään helpota hihnan päässä tempova koira - tai nykyään jopa kaksi.. Sillä kaikki kuvat on otettu käsivaralta vanhalla - tosin "vähän paremmalla" - pikkupokkarilla. Siinä on joku ihme läntti keskellä ruutua, lähikuvissa se ei onneksi näy, mutta maisemakuvat ei onnistu enää ollenkaan.


Jos saisin uuden kameran, en tiedä minkälaisen haluaisin. Ehkä samanlaisen kuin tämä nykyinen, mutta toimivan.. Digijärkkärillä en ole koskaan kuvannut, ja äkkiä tuntuu että se olisi vähän kömpelö mukanaraahattava tuolla puskissa rymytessä. En tiedä. Mahdollisimman hyvät makro-ominaisuudet pitäisi olla. Meidän toinen kamera ei ole yhtään hyvä lähikuvissa, mikälie maanantaikappale. Sillä taas onnistuu maisemat kun ei ole sitä länttiä linssissä.. Kamera taskussa, ja toinen toisessa..?


Jotain tuiverrusta pääkopassakin. Pitkään olen miettinyt tuota nimenvaihtoa, joten menköön nyt samoilla tuulilla..

4 kommenttia:

Pellon pientareella kirjoitti...

Sulla on mukavat tuulet siellä :). Pidän tuosta alimmasta kuvasta.

Kameranörttinä tutkiskelen aina silloin tällöin kameroita, itsellä niitä on vähän liikaakin... Törmäsin Canon Digital IXUS 100 IS -kameraan ystävillä. On tosi pieni, kestävä ja otti tosi hyvännäköisiä kuvia. Hinta noin 200€. Tietysti muutkin Canonin pokkarit ovat hyviä, tosin hyviä löytyy muitakin. Jos haluaa veden-, iskun-, hiekan- ja pakkasenkestävää, suosittelen ehdottomasti Panasonic Lumix DMC-FT1, josta tosin saa sitten pulittaa jo aika lailla enemmän. Olisi tosin ehkä kiva ottaa kuvia veden alla :).

Hanski kirjoitti...

Vai nimeä vaihdoit..! Hetken mietin, mistä uusi nimesi tulee, mutta pian jo keksinkin, ainakin yhden vaihtoehdon :)

Voi kun meilläkin olisi vaahtera. Ne ovat niin kauniita, varsinkin syksyllä.

Jossu kirjoitti...

Täytyypä painaa nimi mieleen. Tuulista oli täälläkin tänään. Punatähkän kukinnot viuhuivat tuulessa aikalailla kun yritin niitä kuvailla. Onneksi ne koirat puuttui toisesta kädestä :)

Vianna kirjoitti...

Kiitos Pellon pientareelle kameravihjeestä! Jotenkin en ole tuota Ixusta osannut ottaa vakavasti, en tiedä miksi. Mut kattellaan, kattellaan..

Hanski-salapoliisi: Hienostipa hoksasit! Ite olen käyttänyt tuota Viannaa monessakin paikassa, ja vasta vähän aikaa sitten hoksasin että senhän tosiaan saisi vaikka väännettyä nimestäkin.. Vaahterat on kauniita keväälläkin kukkiessaan. Ja talvella ja kesällä ja tietysti syksyllä. Meillä olisi tuossa satoja (?) erikokoisia taimia, haluaisitko keväällä tulla hakemaan?

Jossu: Kuvaaminen on mukavan haasteellista varsinkin kun ei siitä mitään ymmärrä. Sen kun räpsii menemään, ja välillä yllättyy kun on onnistunut vahingossa saamaan kelpo kuvia.