Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Talven ihmemaa





Oikea pakkaspäivä! Ja aurinko paistaa siniseltä taivaalta. Puut pukeutuu valkoiseen pörröturkkiin. Kaunista! Talven pakkasennätys on tähän asti ollut -17,4, mutta viime yönä kävi jo -23 asteessa. Ei taida alkaa koululaislla hiihto ihan vielä, tätä ihanuutta kun on kuulemma luvassa koko ensi viikoksi..

Yritän tässä arpoa millä autolla lähden reissaamaan opiskelupaikkakunnalle. Sillä dieselautolla, joka saattaa jäätyä koulun pihaan päivän aikana. Vai sillä joka on seissyt muutaman viikon navetan edessä ja on ihan umpijäässä. Vaiko sillä jolla en ole ikinä ajanut metriäkään. Siinäpä onkin pähkäilemistä!

perjantai 27. tammikuuta 2012

Nurinperin-päivää


Tänä aamuna nousin vahingossa väärällä jalalla sängystä. Kotoa lähtiessä kännykkä hyppäsi ulkoportaiden alle umpihankeen, ennakkoäänestyspaikka aukesi vasta kymmeneltä, vakuutusyhtiön väki oli koulutuspäivässä, maaseutuneuvoja vietti vapaapäivää, samoin kouluterkkari. Lapsi kärsi päänsärystä ja nukkui iltapäivään asti, toinen kiukutteli koulusta tultuaan ihan koko ajan, jätti läksytkin tekemättä, vinkui ja vonkui vaan. Kaiken lisäksi koirakin karkasi.

Laitoin miesväen matkaan yökylään, kinutkoon siellä keskenään. Nyt laitan kännykän äänettömälle, vedän hetken henkeä ja rauhoitun, selvittelen pääkoppaa. Sitten ehkä aloitan raivoisan siivousoperaation tai virkkaan lisää lampaanvillaisia raitapipoja. Jotain kivaa kuitenkin, ja ihan yksin.

tiistai 24. tammikuuta 2012

Outo valoilmiö





Pitkästä aikaa aurinkoooo! Ja noin korkeella jo! Samalla satelee kevyesti lunta, kuten viime päivät muutenkin, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Ei se mitään, kyllä tänne vielä mahtuu. Ihanaa pakkaspäivää!

maanantai 23. tammikuuta 2012

Mietin tässä juuri


..että mitä sitä tulikaan tehtyä. Kyselin mahdollisia vapaita opiskelupaikkoja koulutukseen joka on ollut käynnissä jo pari viikkoa. Vastasivat että tervetuloa. Koulu alkaa ensi maanantaina kello 8 ja loppuu ensi vuoden helmikuun lopussa. Lähiopetuspäiviä viikossa nollasta kolmeen. Kesälomaa 25.6.-15.8. Koulumatkaa yhteen suuntaan 110 km.. Kovasti teettää käytännön järjestelyjä: yöpymiset ja ruokailut (en aio ajaa eestaas joka päivä!), poikien kouluhommat, omat harrastukset ja ne vähäiset työtkin pitää järjestää. Suuri seikkailu siis!

torstai 19. tammikuuta 2012

Kiikunkaakun


Ollako vai eikö olla? Mennäkö vai eikö mennä? Tehdäkö vai eikö tehdä? Voiko kaikki jatkua entisellään vai tarvitaanko muutosta? Ja jos tarvitaan niin millaista? Kaikenlaista pyörii pääkopassa just nyt. Opiskelumietteitä, työkuvioita, rahanhankkimiskeinoja. Oman alan töitä ei näytä olevan tarjolla. Eikä oikein muutakaan mihin ei tarvita jotain spesiaalikoulutusta. Työttömäksi työnhakijaksi en voi alkaa, kun on tuo virma. Voi jos olisinkin hoitaja tai kasvatusihminen, niille näkyy töitä piisaavan.. Riittäkö jos olen kasvienhoitaja ja kukkienkasvatusihminen?

Jotenkin tuntuu niin puuduttavalta pelkkä kotona möllöttäminen. Toisaalta tykkään hirmusti möllötellä kotona. Ottaa tästä nyt selvää.. Mikä lie murkkuikä yhtäkkiä iski. Ääh, on tämäkin. Joku voisi sanoa että tee näin, niin ehkä tekisin. Ehkä joku onkin jo sanonut, ja ehkä olen tehnytkin jo jotain asioiden edistämiseksi. Toivotaan että siitä seuraa pelkkää hyvää. Uskotaan ja toivotaan ja rakastetaan vaan..

maanantai 16. tammikuuta 2012

Usva




Usvakuvia viime viikolta. Huomaan etten juurikaan ole harrastanut ulkokuvausta tänä vuonna. Täytyykin kunnostautua sillä saralla.

tiistai 10. tammikuuta 2012

Olla ulkona


tuoksutella kukkasia, sulkea silmät ja kääntää kasvot aurinkoon, kasata kompostia, vetää pulkkaa, leikata nurmikkoa, kävellä metsässä, kitkeä kukkapenkkejä, maata hangella ja katsoa tähtiin, juosta pellolla, ihmetellä kastepisaroita hämähäkinverkossa,


istuttaa taimia, kuunnella linnunlaulua, pelata sulkapalloa, kuunnella lumen narinaa askeleiden alla, valokuvata maisemia, potkutella potkukelkalla, kylvää kasvimaalle siemeniä, keinua, lenkittää koiria, ripustaa lakanoita pyykkinarulle,


uida, rakentaa kelkkamäkeä, hyppiä trampoliinilla, istua laiturilla ja roikottaa jalkoja vedessä, tehdä lumitöitä, poimia marjoja, tunnistaa tähtiä, kävellä paljain jaloin kostealla nurmikolla, korjata satoa, lojua paljussa,


soudella, rakentaa kiviaitaa, löytää aarteita, katsella pilviä, kaivaa maata, pyydystää lumihiutaleita kielellä, vahtia hiirenkorvien kasvamista, upottaa varpaat rantahiekkaan, syödä välipalaa suoraan kasvimaalta, ihastella luonnon kauneutta


Jäikö joku mukava ulkonaolemisen muoto mainitsematta?

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Kissamaista


Kaapinovien lisäksi kannattaa leivinuunin luukku pitää suljettuna. Muuten saattaa Kippura-kissa luikahtaa tutkimusretkelle uunin uumeniin. Onneksi pintakosteat puut saivat hetken kuivua ennen sytyttämistä, ja onneksi Kippura piti kunnon murinan heti kun muut kissat tuli ihmeissään kurkkimaan avointa luukkua. Joten piipittävän imurin lisäksi meiltä löytyy muriseva leivinuuni.. Tänään meillä lämmitettiin leivinuuni joulukuusen oksilla. Ihana tuoksu!

Kissapojat tässä viihtyvät harvinaisen hyvin toistensa kainalossa. Yleensä Ison Hoon nukkuessa eno hiipii viereen, ja sitten alkaakin kunnon kissapaini.. Leppoisaa alkavaa viikkoa!

torstai 5. tammikuuta 2012

Keittiö, se keltainen

Luvassa jotain muuta kuin valkoisen valkoisia sisustuskuvia.. Nimittäin kelmeässä keinovalossa otettuja kuvatuksia keltaisesta keittiöstä rempan keskellä. Jotenkin kuitenkin tykkään näistä keittiökuvista, kerrankin ovat ihan aitoja, en ole mitään siivoillut pois (ja sen kyllä huomaa..).


Luulitteko että meillä olis koko keittiönlattia jo maalattu? Ei kai nyt sentään, vastahan tässä pari viikkoa sitten maalattiin ensimmäiset lankut.. Nyt on kuitenkin astianpesukone jo siirretty seinän toiselle puolelle pukuhuoneeseen, sokkelilauta ja puuhellan eduspelti poistettu, ja liesi nostettu kapuloiden varaan vähän ylemmäs, jotta päästään maalaamaan vähän matkaa kaappien altakin. Lattia näyttää kovin vaalealta, koska se on kokonaisuudessaan jo hiottu. (Ja itse asiassa eilisiltana maalattukin ensimmäiseen kertaan.)


Jääkaappikin siirrettiin pukuhuoneeseen. On kuitenkin kätevästi tuossa keittiön lähellä (paitsi nyt kun keittiöön ei voi mennä, niin vähän on pitkä matka kiertää jääkaapille). Vielä ois seinäpaneeleja maalaamatta, ja itse asiassa koko tuon keittiön jakavan kattoparrun vasemmanpuoleinen osa katostakin.. Ja kaakelit menee tietysti myös vaihtoon, en melkein keksi mitään kamalampaa kuin tuollaiset "marmori"kuvioidut kaakelit. (Ja meillä niitä on myös kylppärissä ja vessassa, tottakai :o) Niin ja kaapit vaihdetaan kans, viimeistään sitten kun omassa verstaassa pääsee työskentelemään.


Keittiön isomman osan katto ja seinät on maalattu jo aiemmin, eteiseen johtavassa ovessakin on oikeasti valkoiset listat, ne vaan piti poistaa että saadaan lattia maalattua. Ovi pitää vielä maalata, sekä ikkunat. Ehkä tuon ikkunaseinän hirret voisi "uhrata" ja puhaltaa vaikka ekovillat hirsien rakoihin ja laittaa jotkut levyt ja tapetit seinään. Tuossa kaikkien romujen alla näkyy se lattian maalattu osa, eipä siinä kovin suurta vaaleuseroa hiottuun lankkuun näytä olevan. Mutta heti jos puulattian lakkaa, niin se tummuu. Joten jospa maalattuna pysyis sen värisenä kun on tarkoitus.

keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Arki armas


Vaikka ihan tavallinen arki niin ihanaa onkin, olisin mielelläni pitänyt vielä muutaman lomapäivän. Meillä kuitenkin vielä joulustellaan tämä viikko, ja kuusi heitetään pihalle vasta loppiaisena. Glögiäkin on vielä jokunen purkki pukuhuoneeseen siirretyssä jääkaapissa, ja laatikoita pakkasessa. Isot lapset lähtivät omiin ympyröihinsä, ja me täällä pienten kanssa yritetään opetella uudelleen arkirytmiin. Jonkinlaista ryhtiliikettä kaipailen, vitamiinipommia ja ennenkaikkea valoa.

Vuoden aloitin ikiomalla projektilla, aion opetella syömään oikein. (Jo neljäs päivä menossa, jeee!) Kirjaston kirpparihyllystä löysin aihetta käsittelevän kirjan, ja niillä opeilla mennään nyt niin kauan kuin jaksetaan. Ruokavalion keskeinen idea on jättää sokeri ja muut huonot hiilarit pois, joten ei kauheen isoja uhrauksia vaadi. Täysjyvää on syöty tähänkin asti ja sillä mennään jatkossakin. Sokeri onkin sitten ihan vähän isompi juttu, en usko mihinkään keinomakeutusaineisiin. Täytyykin vissiin perehtyä stevian käyttöön niin pääsee joskus herkuttelemaankin.